Sugárvédelmi Mikulás 2022

2022. december 8-án, két év után ismét személyes találkozással megrendezésre került az ELFT Sugárvédelmi Szakosztály évzáró rendezvénye, a Sugárvédelmi Mikulás

Közel 45 fő vett rész a rendezvényen, amelyet Pesznyák Csilla a Sugárvédelmi Szakosztály elnöke nyitott meg. Az elnöki köszöntőt követően Csilla értékelte az elmúlt évet, ismertette a Szakosztály tevékenységét, kitért a sikeresen megszervezett európai IRPA Kongresszusra és a Szegeden megrendezett XLVII. Sugárvédelmi Továbbképző Tanfolyamra is. Szegeden nem volt mód átadni a 2022. évi Sugárvédelmi Emlékérem díjazottjának, Veres Mihálynak a Szakosztály elismerését tükröző plakettet, így erre is a Sugárvédelmi Mikuláson került sor.

Az évértékelést követően Veres Mihály ismertette az IZOTÓPTECH Zrt. jelenlegi tevékenységeit, jövőben terveiket és a kitűzött célokat, fejlesztési irányokat.

A következő előadásban Rékasi Zsófia bemutatta a PROCORAD összemérés keretében folyadékszcintillációs módszerrel vizeletben mért trícium és radiokarbon vizsgálatok eredményeit.

A Fizikus Vándorgyűlésen elhangzott már Pesznyák Csilla előadása Sugárvédelem az egészségügyben címmel; az ottani sikerre való tekintettel a Szakosztály vezetősége úgy vélte, hogy tagjaink is szívesen meghallgatnák a téma átfogó ismertetését.

Az előadásokat követően kellemes büfé mellett jó hangulatú beszélgetésekkel záródott a 2022. évi Sugárvédelmi Mikulás.

Elsősorban szeretnénk megköszönni az előadóknak, hogy vállalták az előadások elkészítését és bemutatását. Külön köszönettel tartozunk az Országos Atomenergia Hivatalnak, hogy biztosította a helyszínt a rendezvényünknek.

Vissza a hírekhez